سیستم PLC جایگزین پنلهای کنترل قدیمی است که فعالیت انها وابسته به رلههای منطقی الکترومغناطیسی بود و طبق زمان سنج ( تایمر) سیستمهای کنترل صنعتی کار می کردند ساخته شدند. PLC می تواند نظارت همیشگی روی ورودیها از سنسورها انجام داده و در مورد خروجیها نیز تصمیم گیری می کنند.
ما در دستگاه های تولید فیلتر هوا در شرکت فیلتیران ، از PLC های پیشرفته شرکت GLOFA استفاده می کنیم.
پی ال سی سری GLOFA-GM، شامل مدل های GM7، GM7U، GM6 و GM4 می باشد. این سری پی ال سی ال اس، به راحتی توسط انواع ماژول ها (پردازنده، I/O، ماژول های خاص و ماژول های شبکه) پیکره بندی می شود و از طریق آنها کاربر می تواند سیستم بهینه ای برای محیط های صنعتی طراحی کند.
مشخصات :
۲۴VDC، ۱۲ ورودی، ۸ خروجی ترانزیستوری NPN
ویژگی ها:
ـ کاهش سیم کشی و کنترل زمان واقعی ورودی/ خروجی های توزیع شده
ـ پشتیبانی Rnet, DeviceNet, profibus-DP, MODBUS (RS-422/485)
ـ ماژول های ورودی/ خروجی مختلف (DC/ ترانزیستور/ رله) با ۱۶/۳۲ points
مشخصات فنی مدل GM7U ال اس
– عملکرد بالا با استفاده از تراشه ی MPU اختصاصی
– زبان برنامه نویسی با استاندارد جهانی (IEC 161131-3)
– شبکه GLOFA-GM
– ماژول های Fnet و Rnet به عنوان ماژول اصلی
– ماژول های DeviceNet و Profibus-DP به عنوان ماژول slave
– انواع توابع ساخته شده (Build-in)
– کانتر با سرعت بالا در یک نقطه (۱-phase 16kHz, 2-phase 8kHz)
– خروجی پالس در یک نقطه (تنها در ماژول خروجی ترانزیستوری، ۲kHz در دسترس است).
– دارای کنترلر PLC با تنظیم خودکار
– گرفتن پالس در ۸ نقطه (pulse catch: حداقل ۰٫۲ میلی ثانیه)
– فیلتر ورودی (کاهش نویز)
– تعداد نقاط قطع: ۸ نقطه (اجرای برنامه کاری با ورودی وقفه خارجی)
– رابط RS-232C یک کاناله (ساخته شده در شبکه Cnet): اختصاصی، تعریف شده توسط کاربر، پروتکل Modbus مشخص
ما در دستگاه های تولید فیلتر هوا در شرکت فیلتیران ، از PLC های پیشرفته شرکت GLOFA استفاده می کنیم.
هر سیستم PLC نیازمند حداقل سه ماژول به شرح زیر است :
شامل یک واحد پردازنده مرکزی و حافظه ها است. در حقیقت پردازنده وظیفه انجام محاسبات و پردازش دادههای ورودی و در نهایت تولید خروجی مناسب را برعهده دارد. حافظه نیز شامل دو نوع حافظه ROM و RAM است. حافظه ROM حاوی سیستم عامل، برنامههای درایور و برنامههای کاربردی است در حالی که حافظه RAM اطلاعات کاری وبرنامههای نوشته شده کاربر را ذخیره میکند؛ بنابراین این PLCها نیازی به استفاده از صفحه کلید یا مانیتور برای برنامه ریزی مجدد پردازنده ندارند. حافظه از باتریهایی که طول عمر بالایی دارند، ماژولهای EEPROM و روشهای حافظه فلش استفاده میکنند.
در برخی از PLCهای ماژولار در پنل پشتی مدار که تمام ماژولها مانند پردازنده و دیگر ماژولهای ورودی یا خروجی به اسلاتها نصب شده اند باسها و راکهایی در نظر گرفته شده اند. این باسها ارتباط بین پردازنده و ماژولهای ورودی یا خروجی را برای ارسال و دریافت دادهها فراهم میآورد. فرض کنید اگر ماژول ورودی در اسلات دوم قرار بگیرد پس آدرس باید I۲:۱.۰ باشد (اسلات دوم اولین کانال). برخی از باسها قدرت مورد نیاز برای مدار ماژول ورودی/خروجی را فراهم میآورند، اما هیچ نیرویی برای سنسورها و محرکهای متصل به ماژولهای ورودی/خروجی را فراهم نمیآورند.
کنترلرهای منطقی قابل برنامه ریزی (PLC ها) به عنوان واحدهای ماژولار یا تکی ادغام شده اند. یک PLC فشرده یا مجتمع توسط چند ماژول در یک کیس منفرد ساخته میشود؛ بنابراین قابلیتهای ورودی/خروجی توسط سازنده تعیین میشود، اما توسط کاربر تعیین نمیشود. بعضی از PLCهای مجتمع اجازه اتصال ورودی/خروجیهای اضافه را میدهند تا آنها حدودی مدولار باشند.
با توجه به بازار خوب این حوزه که بیشتر به آن اتوماسیون نیز گفته می شود شرکت های زیادی یکی پس از دیگری وارد آن شده اند، شرکت هایی که اگر گذشته را به خوبی بشناسید متوجه خواهید شد بیشترشان نوآور نیستند بلکه کپی کننده شرکت های بزرگ هستند، به همین دلیل انتخاب PLC مطرح به سادگی ممکن است، با این حال شرکت های زیادی نظیر؛
برای دریافت مشاوره رایگان و سفارش دستگاه فیلتر هوا با کارشناسان ما تماس بگیرید
۰۹۹۱۵۲۱۱۱۶۷ – ۰۳۱۳۷۸۸۷۰۲۶
1 Comment
انواع plc را به خوبی توضیح دادید – ممنون از شرکت فیلتیران صنعت